Een kras op de bumper van je auto is nooit leuk: het valt in de eerste plaats snel op en daarnaast krijgt je auto er een rommelige en slordige look van. Natuurlijk wil je dit snel op laten lossen. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je de schade aan je auto snel kunt oplossen. Wanneer je bijvoorbeeld een kras op je bumper hebt waardoor de lak beschadigd is, is er gemakkelijk en snel herstel mogelijk. Dankzij het snelle herstel kun jij snel weer de weg op met een gemaakte auto die er weer netjes en verzorgd uitziet.

Betaalbaar herstel van een kras op je bumper

Hoe gaat het herstel van een kras op de bumper van je auto? Het gebeurt in ieder geval voordelig, want je hoeft niet de hele auto opnieuw te laten spuiten. Het spuiten van de betreffende kras volstaat en dat kan je dus veel geld besparen. Als er sprake is van een diepe kras in de bumper kun je dit vaak zien doordat de witte ondergrond zichtbaar is. In dit geval is een goede oplossing nodig.

De methode die wordt toegepast is spotrepair. Hierbij wordt de plaats van de kras grondig geschuurd. De volgende stap is het aanbrengen van een grondlaag. Daarna volgt ook de nieuwe laklaag. Vervolgens wordt deze plek weer netjes opgepoetst. Je ziet niet alleen niets meer van de kras, maar ook loopt de lak netjes over en zie je niet eens meer waar de kras heeft gezeten. Zo makkelijk en snel is het herstel!