Wanneer je gaat beginnen met rijlessen is het belangrijk dat je een goede rijschool uitkiest, rijlessen zijn duur en de kwaliteit is bij de rijscholen nogal verschillend. Wanneer je op internet gaat zoeken dan is er weinig informatie hierover te vinden en moet je het dus eigenlijk zelf maar gaan uitzoeken. Hieronder gaan we een aantal punten benoemen waar je op moet letten wanneer je een rijschool gaat uitkiezen.

Rijschool kiezen op basis van lesgeld

De gemiddelde prijs van een autorijles ligt ongeveer rond de 40 euro per uur. Je kunt de uurtarieven van verschillende rijscholen vergelijken. Wanneer je er van uit gaat dat je 35 lessen nodig hebt, is het verschil tussen 35 euro per les of 45 euro per les een best groot bedrag in totaal. Het is daarom belangrijk om te kijken naar hoe duur het is, en of je misschien een bepaald lespakket kunt kopen. Een lespakket bevat meestal een aantal rijlessen met daarbij gelijk je praktijk en dan betaal je dit in een keer. Ga NOOIT alleen op de prijs af, je kunt namelijk wel kiezen voor de aller goedkoopste rijschool maar die lessen zullen dan waarschijnlijk ook van lagere kwaliteit zijn en dan ben je uiteindelijk evenveel geld kwijt omdat je meer lessen moet gaan volgen.

Rijschool kiezen op basis van ervaringen van anderen

Om een indruk te krijgen van een bepaalde rijschool, is het een goed idee om te kijken naar de ervaringen van andere mensen bij deze rijschool. Op  de websites van autorijscholen staan vaak reviews, hierin staat hoe mensen het ervaren hebben en geven ze meestal ook op basis hiervan een cijfer. Deze reviews zijn niet altijd vertrouwbaar, slechte reviews worden namelijk meestal verwijderd. Het meest betrouwbaar zijn de verhalen van familie en vrienden die hun rijbewijs recent hebben behaald. Rijschool Boomsluiter heeft in het algemeen op hun website erg goede reviews dus geeft een goed gevoel.

Rijschool kiezen op basis van flexibele lestijden

Het is ook belangrijk om na te denken over hoe vaak je wilt lessen per week en wanneer precies, dit moet natuurlijk ook uitkomen voor de rijschool. Bij Rijschool Oudewater werken ze in het algemeen met redelijk flexibele lestijden. Vanwege Covid-19 zijn de meeste rijscholen nu wel erg vol en moet je dus goed controleren of jou tijden mogelijk zijn bij de gekozen rijschool.