trekhaakdop

Gadgets

Gadgets zien we in elke categorie. Echter, denken we bij gadgets voornamelijk aan de moderne items zoals hulpmiddelen voor de smartphone en tablets en dergelijke.

Maar voor elk denkbaar gebruiksvoorwerp zijn er wel gadgets beschikbaar. Zo ook voor de aanhanger.

Gadgets voor de aanhanger

Gadgets kunnen voor de lol dienen zonder echte functionaliteit. Maar veel gadgets hebben wel degelijk een praktisch uitgangspunt wat het gebruik van het hoofdartikel bijvoorbeeld vergemakkelijkt.

Zo ook de gadgets voor de aanhanger. Deze hebben een praktische inslag.

trekhaakdop

Disselslot

Bij een aanhanger kun je een disselslot aanschaffen. Dit slot kun je over het koppelstuk plaatsen waarmee je de aanhanger normaal aan de auto koppelt. Staat de aanhanger dan los van de auto ergens geparkeerd, dan kan niemand hem snel achter de auto koppelen en ermee weg rijden.

Kleine tip hierbij is het plaatsen van een trekhaakdop op je trekhaak na afkoppelen van de aanhanger. De trekhaakdop beschermd je mocht je tegen de trekhaak lopen.

Afdekzeil

Een onmisbare gadget voor een aanhanger is een afdekzeil. Deze moet je tegenwoordig standaard bij je aanhanger hebben liggen. Het is namelijk verplicht om welke lading je ook hebt op je aanhanger deze af te dekken. Dit kan ideaal met een afdekzeil. Het houd de lading netjes op zijn plaats en voorkomt dat je onderweg naar je eindbestemming iets verliest.

Spanbanden

Aansluitend op onderstaande hebben we ook nog de spanbanden. Met spanbanden kun je ook de wat grotere en zwaarte artikelen vast zetten. Het gaat dan om de items die wellicht met een afdekzeil niet voldoende vast staan. Je kunt hierbij denken aan grote meubels of gereedschappen zoals een trilplaat die gebruikt wordt bij straatwerkzaamheden.

Oprijplaten

Heb je zoals bovengenoemd een trilplaat voor het straten? Dan til je die niet zomaar even op de aanhanger. Oprijplaten kunnen je hiermee helpen. Je kunt de trilplaat dan zo over deze oprijplaten naar boven schuiven.

Maar ook een kruiwagen met afval kun je middels deze platen makkelijk de kruiwagen op rijden. Dit werkt praktisch en scheelt tilwerk.

Kortom, bij een aanhanger zijn veel hulpmiddelen te verkrijgen die het werken ermee vergemakkelijken.