Als je in de omgeving van Utrecht je rijbewijs wilt halen, zul je op zoek moeten naar een betrouwbare rijschool. Het liefst wil je natuurlijk ook een beetje voordelig uit zijn. Aan de andere kant wil je geen kat in de zak kopen. Een voordelige aanbieding waarbij je slagingspercentage laag is, is niet wat je wilt. Uiteindelijk ben je dan alsnog veel geld kwijt, om nog maar te zwijgen over de tijd die het je kost. Met een aantal tips vind jij de ideale rijschool en wordt je rijbewijs halen een succes.

Rijbewijs halen utrecht, lees reviews

Elke rijschool zal van zichzelf beweren dat zij de beste voor je zijn. Hoe kun je er nu achter komen welke rijschool echt bij je past? Een gemakkelijke manier om informatie over verschillende rijscholen te krijgen, is het lezen van reviews op internet. In reviews vind je ervaringen van verschillende mensen bij verschillende rijscholen. Oplichters filter je er zo als eerste uit. Ook kun je via reviews alvast een idee krijgen van de stijl van een bepaalde rijschool. Als je graag zelf dingen leert, dan past een ander type rijschool bij je dan wanneer je liever wat meer begeleiding in het traject wilt. 

Rijbewijs halen utrecht, vergelijk de slagingspercentages

Een belangrijke indicatie voor de kwaliteit van een rijschool is het slagingspercentage. Je kunt ervan uitgaan dat een rijschool met een slagingspercentage onder de 50%, niet de beste rijschool is. Let ook op onrealistisch hoge slagingspercentages. Als een rijschool beweert dat ze een slagingspercentage boven de 90% hebben, geloof dit dan niet meteen en doe verder onderzoek. 

Pakket of losse lessen?

Bij de meeste grotere rijscholen kun je kiezen voor een compleet pakket, inclusief theorie les, theorie examen, praktijkles en praktijkexamen. Deze pakketten zijn vanzelfsprekend niet goedkoop en vaak moet je alles of een groot deel direct bij aanschaf van het pakket voldoen. Als je liever niet ineens een groot bedrag uitgeeft of dat simpelweg niet kan, kies dan voor losse lessen. Zo spreid je de kosten.