Een hydraulische handrem is een systeem dat vaak gebruikt wordt in rally auto’s. Het is vooral efficiënt voor voertuigen die afstanden rijden en minder geschikt voor wagens die op een circuit rijden. Hier wordt de handrem immers ook vrijwel nooit gebruikt. Het voordeel van een hydraulische handrem is dat deze veel degelijker is dan een standaard handremsysteem. Deze handrem kan over het algemeen eenvoudig worden aangesloten op de bestaande remleidingen van de auto. Bij twijfel kun je uiteraard eerst deskundig advies hierover inwinnen.

De montage van een hydraulische handrem

Een hydraulische handrem monteren is op zich geen ingewikkelde klus. Als je een beetje handig bent dan kun je dat prima zelf. Het hangt er wel vanaf wat voor remsysteem de auto heeft, of de remleidingen recht liggen of gekruist zijn. Maar in beide gevallen is het uiteraard mogelijk om een hydraulisch remsysteem in de auto te monteren. Als je hier niet ervaren mee bent dan is het natuurlijk beter om dit aan een professional over te laten.

Een hydraulische rem kopen voor uw offroad auto

Een hydraulische rem is ook bij uitstek geschikt voor een offroad auto, waarmee je vaak andere manoeuvres maakt dan wanneer je op de gewone weg rijdt. Een hydraulische handrem kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst. Het hangt van je eigen voorkeur af waar je voor kiest. Verticale plaatsing wordt door veel chauffeurs als prettiger ervaren tijdens het rijden. De rem kan dan gemakkelijker worden bediend.