auto

De aanschaf van remblokmontagesets maakt het mogelijk om de onderdelen van het remsysteem in de auto op de juiste wijze te monteren. In een dergelijke set bevindt zich een remklauw, die er op zijn beurt voor zorgt dat de remblokken op de juiste plek zitten. Naast de remblokken en remklauwen zijn ook de remschijven onderdeel van het remsysteem in auto’s. Het is vanzelfsprekend essentieel, dat dit systeem naar behoren blijft werken. Dat wil zeggen dat de auto tijdig tot stilstand moet worden gebracht. Bij slijtage aan de remblokken of remschijven zal dat steeds minder makkelijk gaan.

Remblokmontagesets

Remblokmontagesets online bestellen in een webwinkel

Er zijn verschillende webwinkels waar je deze remblokmontagesets kunt bestellen. Door een dergelijk onderdeel online te bestellen, hoef je deze niet door een lokale garage te laten aanschaffen. Dit biedt je het voordeel, dat je geen marge over de onderdelen hoeft te betalen. Het is niet ongebruikelijk dat een lokale autogarage een marge in rekening brengt over de prijs van losse onderdelen. Geldt niet alleen voor deze set voor remblokken, maar bijvoorbeeld ook voor de remblokken zelf. Reden genoeg om de onderdelen vooraf zelf te bestellen en vervolgens los mee te nemen naar je garage.

Remblokmontagesets

Ga het piepen van remmen tegen

Om de kans op het piepen van de remblokken te verkleinen, is het erg belangrijk om voor een kwalitatief goede set te kiezen voor de montage van remblokken. De remschijven worden niet in deze set geplaatst. Zoals eerder beschreven werd, zijn de remschijven wel onderdeel van het algehele remsysteem in de auto. In de set vind je verschillende kleine veren, pasplaatjes en stalen pennen. Deze onderdelen kunnen tegelijkertijd met de remblokken vervangen worden, als er slijtage zichtbaar wordt. Mocht je voor het vervangen van een remblok kiezen, dan is het belangrijk om direct alle remblokken te vervangen. Datzelfde geldt voor de remschijven, die per twee worden vernieuwd.