In deze tekst aandacht voor Volkswagen polo velgen, en dan gaat het om lichtmetalen velgen. Lichtmetaal heeft veel voordelen t.o.v. stalen velgen. Lichtmetaal is een legering wat aluminium bevat. De velg is daardoor lichter van gewicht, de VW polo iets zuiniger en het kan wat vlotter door de bocht. Daarbij hebben de remmen en banden bij een auto op lichtmetalen velgen een iets betere koeling dan bij auto’s op stalen velgen. Lichtmetalen velgen hebben dus op technisch gebied veel voordelen. Daarnaast zijn lichtmetalen velgen mooi om te zien. Lichtmetalen velgen geven de auto een sportief karakter, en lichtmetalen velgen blijven mooi.

Oerdegelijke VW

Lichtmetalen Volkswagen polo velgen maken de auto dus af. Het heeft zoveel voordelen t.o.v. stalen velgen, maar ook voordelen t.o.v. de lichtmetalen velgen van vroeger. Voorheen werden door pekel lichtmetalen velgen lelijk. Daarom zat de winterband rond een stalen velg, en de gewone banden rond de lichtmetalen velg. Dit is niet meer nodig. Lichtmetalen velgen hebben een oppervlakte behandeling gehad waardoor het aluminium niet meer aangetast wordt door pekel. Daarbij zijn lichtmetalen velgen preciezer qua formaat. Door de thermische werking als gevolg van lassen zijn stalen velgen zelden precies gelijk. Lichtmetalen velgen worden in een draaibank gemaakt waardoor alle vier de wielen dezelfde diameter hebben.

Geeft de VW polo een sportief karakter

Online is te zien wat een prachtige Volkswagen polo velgen er te verkrijgen zijn. Klassiek zijn de VW polo 6R 15 inch Ibiza velgen, en sportief de Rial X10 Metal grey of polar silver. Hierdoor is iedere VW polo te stylen naar eigen stijl en smaak. Je hebt dan de auto die jij mooi vindt, die bij jou past. Altijd geven lichtmetalen velgen een VW polo een sportief karakter. Lichtmetalen velgen bieden veel voordelen. De velgen zijn niet alleen mooi, maar ook om technische redenen is het een betere auto. Omdat het assortiment groot is, zijn er altijd wel lichtmetalen velgen te vinden die bij de auto passen.