Ik wil van mijn motor af

Er zijn veel hobbyisten die het geweldig vinden om hun vrije tijd te besteden aan het repareren van motoren en andere voertuigen. Bij velen motoren is dit ook nog een optie. Onderdelen hoeven niet altijd veel te kosten, maar als het herstellen wel uren duurt, kan dit bij een bedrijf behoorlijk in de kosten lopen. Voor sommige motoren is het niet meer reëel om de motor te laten maken, ook niet voor iemand die het leuk vind en er verstand van heeft. ‘Dit wordt de schademotor genoemd.

Onderdelen hergebruiken

Het weggooien van een schademotor is nog steeds zonde, ook al kan er niet meer mee gereden worden of niet meer gemaakt worden. Sommige onderdelen van de motor kunnen nog wel degelijk bruikbaar zijn. Er kunnen nog genoeg onderdelen aan de motor zitten die wel gebruikt kunnen worden voor de reparatie van anderen motoren. Als u er zelf niks meer mee kan, dan kan u toch beter iemand anders er blij mee maken en er nog een beetje aan overhouden?

Afmelden van het kentekenregister

De verkoper van dev schademotor hoeft zich niet druk te maken over het kentekenbewijs of wat er met de registratie gebeurt als de motor niet meer herkenbaar is als motor. Als je de schademotor verkoopt moet de motor gewoon overgeschreven worden op de naam van de nieuwe eigenaar en naar keuze van de nieuwe eigenaar kan de motor geschorst worden om hem niet in de verzekering te hoeven zetten en doorlopende kosten stil te zetten.

Als je een schademotor gekocht hebt, kan de motor pas worden afgemeld van het kentekenregister als het voertuig al is gesloopt. Dit kan via de RDW. Hiervoor is een bewijs nodig dat het voertuig gesloopt is en heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig. Wacht op de brief met een bevestiging voordat je de kentekenplaat sloopt en alles van de motor stopt.