Wat is het toch een geweldige uitvinding, de scootmobiel. Vooral voor mensen die anders alleen de straat niet meer op gaan omdat zij niet goed meer kunnen lopen is dit een super uitvinding. Maar ook voor mensen die tijdelijk even niet goed meer ter been zijn, als gevolg van een operatie of een ongeval, kan deze stoel een uitkomst zijn. Maar niet alleen het praktische aan deze stoel is geweldig, ook de verschillende modellen zijn een lust voor je ogen. Zo heb je deze stoelen in verschillende maten en kleuren, maar ook de modellen zijn zeer wisselend.  

Verschillende modellen

Sinds ik mij een beetje in een scootmobiel heb verdiept zijn mijn ogen open gegaan. Wat heb je hier veel verschillende soorten van. Wat te denken aan een stoel met 3, 4 of zelfs 5 wielen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een mobiel met een duo zit te kopen of te huren. Hierop kunnen twee mensen gezellig naast elkaar gaan zitten en zo op pad gaan. Maar ook heb je een model die helemaal dicht is, ideaal voor de wat mindere jaargetijden waar de regen vaak met bakken uit de lucht valt, maar jij blijft lekker droog. Tevens heb je de keuze uit een tweedehands model, een inklapbare en natuurlijk de vaste modellen.  

De keuze uit kopen of huren

Wanneer je een periode in je leven hebt waar je niet zo mobiel bent is het fijn om te weten dat je een stoel ook kan huren in plaats van kopen. Je kan deze scootmobiel voor een langere of een kortere periode huren, afhankelijk wat je zelf wilt of nodig is. Het is zelfs zo, wanneer je tijdens deze huurperiode besluit om toch tot koop over te gaan, de huurperiode van de aankoopprijs wordt afgehaald. Een geweldige oplossing, want zo ben je geen extra geld kwijt als je toch besluit om de stoel als eigendom te houden.  

Geweldige service

Sinds wij voor mijn moeder een scootmobiel bij Scootmobiel Vitaal hebben gekocht kan zij weer alleen op pad naar de winkel of gezellig bij iemand op visite gaan, zonder één van ons te moeten “lastig” vallen. Natuurlijk heeft zij eerst een cursus gevolgd voordat zij zelf op pad kon gaan, want even met deze rolstoel op pad te gaan dat lukte mijn moeder niet. Een adviseur van het betreffende bedrijf kwam langs met verschillende modellen waar mijn moeder op kon rijden. Het voordeel is dat dit in haar eigen omgeving gebeurde zodat zij de weg al een beetje kent.

Zeer tevreden

Sinds mijn moeder een eigen scootmobiel heeft is zij dagelijks lekker op pad. Haar keuze was trouwens op een blauwe gevallen, haar lievelingskleur. Tevens hebben wij er meteen een verzekering op afgesloten en een service onderhoud. Je weet maar nooit waar het voor nodig is. En de service kan je 24/7 bereiken mocht je ergens met je stoel stil komen te staan en je kan niet meer verder. Ter plekke komt de ANWB je helpen. In eerste instantie kijken zij of je mobiel ter plekke gemaakt kan worden en is dit niet het geval, dan brengen zij je  netjes thuis.