Als je een kentekenplaat gevonden hebt, laat je die dan liggen of ga je juist op onderzoek uit? Wat veel mensen nog niet weten is dat er veel gebeuren moet wil je een nieuw kenteken kunnen aanschaffen. Als eerste zal er aangifte gedaan moeten worden van vermissing. Daarnaast mag je niet met jouw voertuig de openbare weg op als het geen kenteken heeft. Bedenk dus heel erg goed dat als je er eentje hebt gevonden dat je dit zonder problemen bij de gemeente kunt afgeven. Zij zullen vervolgens op onderzoek uit gaan om de rechtmatige eigenaar te vinden.

kentekenplaat gevonden

Kentekenplaat gevonden of ben je het juist verloren?

Het is behoorlijk vervelend wanneer je tot de conclusie bent gekomen dat je een kentekenplaat mist. Jouw voertuig mag dan niet de openbare weg opgaan. Doe je dit wel, dan staat hier een behoorlijke bekeuring op. Zodra jij jouw kenteken verloren bent kun je dit via de gemeente en Politie aangeven. Zij zullen jou contacteren zodra het misschien weer gevonden is. Ook wanneer jouw kentekenplaat stuk is en niet meer goed gelezen kan worden is het raadzaam om dit op tijd te vervangen. 

Ga jij met jouw voertuig de openbare weg op en word je aangehouden? Dan riskeer je een boete van maar liefst 140 euro. Zonde van het geld toch? Let er dus goed op dat jouw kentekenplaat goed vast zit en niet zomaar los kan raken!