Wil jij rijinstructeur worden? Dan is dat zeker een begrijpelijke keuze. Dit is een ontzettend leuk beroep met voldoende uitdaging. Echter is dit ook een beroep dat je niet zomaar kunt beoefenen. Wanneer je in Nederland als rijinstructeur aan de slag wilt gaan, dan zal je hier het nodige voor moeten doen. In dit artikel gaan we jou precies vertellen wat je moet doen om rijinstructeur te worden. Ben jij uiteindelijk rijinstructeur, dan zijn er nog een hoop manieren om je te ontwikkelen. Tevens zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een eigen rijschool te beginnen. Tenminste, wanneer jij ondernemend ingesteld bent en dit ook echt wat voor jou is.
Doorloop deze fases om rijinstructeur te worden
Wanneer je dit beroep wilt gaan uitoefenen, dan zal je hier dus het nodige voor moeten doen. Je zult verschillende fases moeten doorlopen om uiteindelijk te kunnen gaan doen wat je zo leuk vindt. Onderstaand sommen wij voor je op welke fases er allemaal zijn. Wanneer je de onderstaande vijf fases hebt doorlopen kan je aan de slag gaan als rijinstructeur. Dit zijn de 5 fases:
- Fase 1A: kennis over verkeer en verkeersregels
- Fase 1B: je legt een rijexamen af
- Fase 2A: het voorbereiden en inplannen van rijlessen
- Fase 2B: instructie geven en coachen
- Fase 3: het geven van een praktijkles
Hoe lang duurt de opleiding?
Mocht je deze opleiding willen gaan doen, dan wil je natuurlijk ook weten hoe lang de opleiding duurt. Wij kunnen jou hier gelukkig een goed beeld van geven. Wanneer je deze opleiding wilt gaan doen, dan ben je hier gemiddeld gezien tussen de vijf en zeven maanden mee bezig. Ook heb je de mogelijkheid om een e-learning module te volgen. Wanneer je hiervoor kiest, dan kan je de opleiding al halen in slechts vier maanden. Eigenlijk kan je dus zelf een beetje bepalen hoe lang je over de opleiding doet. Tevens is het geen lange opleiding en dat is ook fijn.
Wat kost de opleiding?
Wanneer je rij instructeur wilt worden bij De VerkeersAcademie, dan zal je een flinke investering moeten doen. Als we kijken naar de gemiddelde kosten, dan kunnen we concluderen dat deze opleiding gemiddeld gezien zo’n 4500 euro kost. Hierbij hebben we de examenkosten nog niet meegerekend. Dit kost namelijk ook nog ongeveer 1100 euro. Wanneer we kijken naar het totale bedrag, dan komen we dus uit op plusminus 5600 euro. Dit is natuurlijk een hoop geld en daarom zal je goed na moeten denken of je dit beroep echt wilt gaan uitoefenen.
Wat ook erg belangrijk is, is dat je op zoek gaat naar een goede aanbieder. Je betaalt een hoop geld voor de opleiding en het zou zonde zijn als je het vak niet goed leert en je uiteindelijk niet je examen behaalt. Je bent dan een hoop geld kwijt en staat dan alsnog met lege handen. Dit wil je natuurlijk voorkomen en dat kan je doen door op zoek te gaan naar een aanbieder met een goede naam.