Het leasen van een elektrische auto is bij elektrischeautolese.nl mogelijk voor zowel zakelijke, als particuliere rijders. De elektrische auto is duurder in aanschaf dan een vergelijkbare brandstofauto en daarom worden er steeds meer elektrische auto’s geleased. Een elektrische auto heeft lagere gebruikskosten en bovendien is elektriciteit goedkoper dan benzine of diesel. 

Voor ondernemers en zakelijke rijders zijn er meerdere fiscale voordelen, namelijk:

·         Lagere bijtelling: Een ondernemer of zakelijke rijder kan profiteren van een lagere bijtelling als de aanschafwaarde van de elektrische auto onder de € 35.000,- ligt. De bijtelling voor een auto die rijdt op benzine of diesel is 22% terwijl je voor de bijtelling van een elektrische auto maar 16% betaald. Rij je minder dan 500 kilometer privé dan heb je hier niet mee te maken, je moet wel je kilometers verantwoorden. Rij je meer dan 500 kilometer privé dan profiteer je zeker van die lagere bijtelling. 

·         Verlaagde energiebelasting voor laadpalen; Er is een tijdelijke korting van energiebelasting voor laadpalen ingevoerd. Elke eigenaar van een laadpaal met een eigen aansluiting op het stroomnet, betaalt over de eerste 10.000 kWh 10 cent per kWh. Dat levert gemiddeld € 470 euro belastingvoordeel op per laadpaal. 

·         Geen BPM

·         Geen MRB (motorrijtuigenbelasting) tot 2025; Je betaalt voor een elektrische auto tot 2024 geen wegenbelasting. In 2025 krijg je nog een korting op de wegenbelasting van 75%  daarna betaal je wel het volledige tarief.

Voordelen en subsidies voor particulieren

Ook als je privé een auto leaset bij elektrischeautolease.nl kun je profiteren van een aantal voordelen en subsidies. Naast lagere gebruikskosten en goedkopere brandstof zijn dat:

·         Geen wegenbelasting tot 2025

·         Geen BPM

·         Vrijstelling van motorrijtuigenbelasting

·         Aanschafsubsidie voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s

Om in aanmerking te komen voor aanschafsubsidie voor een elektrische leaseauto gelden voorwaarden:

·         De auto wordt geleased door een particulier

·         De subsidieaanvraag moet worden gedaan binnen 60 dagen na ondertekening van het leasecontract en moet worden gedaan in het jaar waarin de auto wordt geleased

·        De auto moet zakelijk minimaal 3 jaar en privé minimaal 4 jaar op naam komen te staan van de aanvrager van de subsidie

·        De catalogusprijs van de elektrische auto ligt tussen de € 12.000 en € 45.000

·        De actieradius moet minimaal 120 kilometer zijn

Omdat de prijzen van elektrische auto’s behoorlijk zijn gedaald, is het nu ook goed mogelijk om privé een elektrische auto te leasen. Bij private leasen komt de auto op je eigen naam te staan. Er zijn op de website van elektrischeautolease.nl nu al behoorlijk wat modellen beschikbaar en dat worden er de komende tijd alleen maar meer! Je kunt op de website op een eenvoudige manier alle elektrische auto’s met elkaar vergelijken. Bovendien kun je, geheel vrijblijvend, een offerte aanvragen zodat je precies kunt zien wat de komende jaren jouw kosten zijn voor het leasen van een elektrische auto.