Fietsen in de winter is misschien iets wat niet meteen als idee in je opkomt. Toch kun je met de juiste fiets, fietskleding en accessoires een heerlijke fietstocht maken in de wintermaanden. Het allerbelangrijkste tijdens het fietsen in de winter is door jezelf warm te houden. Wanneer je tijdens het fietsen het koud krijgt of nat wordt, is een fietstocht al snel oncomfortabel. Zorg er dus van te voren voor dat je jezelf warm genoeg aankleedt en zowel op koud als op nat weer voorbereid bent. Van top tot teen moet je lichaam helemaal klaar zijn voor een winterse fietstocht.

Een tweedehands racefiets

Wanneer je een lange fietstocht wil maken is het slim om met een racefiets op pad te gaan. Hiervoor is het wel belangrijk dat je een goede racefiets hebt. Een te oude racefiets is minder comfortabel om mee te fietsen, vooral in de winter. Dan wil je juist dat je fiets gemakkelijk fietst, zodat je gemakkelijk kan doortrappen en warm blijft. Niet iedereen wil voor een fietstocht een nieuwe fiets aanschaffen. Het is dan slim om te kijken of er mensen zijn die een goede tweedehands racefiets verkopen. Een tweedehands racefiets die nog in goede staat is kan al snel geschikt zijn voor het maken van een lange fietstocht.

Eerst checken, dan kopen

Wanneer er meerdere mensen uit je omgeving een racefiets verkopen, kijk dan welke racefiets in de beste staat verkeert. Koop niet de eerste beste tweedehands racefiets die je tegenkomt. Het is belangrijk dat de onderdelen van je nieuwe racefiets het nog goed doen. Check daarom de verlichting, ketting, tandwielen en banden en controleer of deze nog in goede staat zijn. Voor de banden is het ook handig om te kijken of het 4 season banden zijn. Met deze banden heb je tijdens de koude en natte wintermaanden meer grip tijdens het fietsen. Vergeet niet om ook een proefritje te maken om te weten of het de juiste fiets is voor jou.