Het vrachtwagentheorie bestaat uit verschillende onderdelen. Het zijn in totaal 40 vragen, je moet minimaal 32 vragen goed beantwoorden. Dat zijn natuurlijk best veel vragen die je goed moet beantwoorden, maar geen paniek. Als het onmogelijk was zouden er geen vrachtwagenchauffeurs zijn! Met een goede plan van aanpak en de juiste voorbereiding kan iedereen het halen.

Praktijk

Voordat je begint aan je vrachtwagentheorie, kan je proberen met een vrachtwagenchauffeur mee te rijden. Dan kan je kijken waar hij op let in het verkeer en vragen stellen waarom hij bepaalde beslissingen neemt in het verkeer. Het is algemeen bekend dat vrachtwagenchauffeurs de beste chauffeurs zijn in het verkeer. Je kunt dus altijd wat van hun leren. Als je niet de mogelijkheid hebt om met een vrachtwagenchauffeur mee te rijden, kan je goed opletten in het verkeer. Probeer te kijken hoe hun rijden en welke handelingen zij maken in verschillende verkeerssituaties.

Voorbereiden

Probeer je zo goed mogelijk voor te bereiden. Een goede manier is om eerst de theorie te lezen. Vervolgens kan je oefentoetsen maken en kan je zien op welke onderdelen je nog meer moet oefenen. De onderdelen waar je nog onvoldoende op scoort, kan je dan nog een keer lezen. Zo sla je de onderdelen beter op. Je kunt op deze manier gericht leren. Iedereen heeft natuurlijk een eigen manier die voor hem of haar werkt. Als je op tijd begint met leren, kan je hier een beetje mee spelen.

Samen leren

Als je net als ik moeite hebt om in je eentje te leren, kan je proberen om met iemand anders samen te leren. Je kunt je dan aan elkaar optrekken. Zo kun je samen leren, overhoren of een oefentoets maken. Dit zou je ook kunnen doen op www.abcrijopleidingen.nl. Hier kan je bijvoorbeeld een cursus volgen met andere mensen.