Voordelig een auto kopen

Je kent het waarschijnlijk wel. Je zit met vrienden in de kroeg of bent op een verjaardag en dan komen er vaak wel een aantal standaard onderwerpen ter sprake. Eén van deze onderwerpen is vaak de auto en natuurlijk hebben we het dan niet alleen over merk, type en uitvoering. Ook de prijs van een auto, zowel nieuw als gebruikt, is een geliefd onderwerp van gesprek en vaak ook onderwerp van discussie. De prijs van auto’s ligt in Nederland namelijk beduidend hoger dan in de ons omringende landen. Dit heeft alles te maken met onze overheid die auto’s graag voorziet van wat extra accijns en belastingen.

Maar zoals met alles heb je ook met betrekking tot het kopen van een auto altijd keus. Er is immers niemand die zegt dat je een auto in Nederland moet kopen. Dus waarom zou je niet eens over onze landsgrenzen heen kijken? Veel mensen zijn je al voorgegaan en hebben in landen als Duitsland en België hun nieuwe of andere auto gekocht. Met andere woorden, waarom zou je jouw volgende auto niet importen? Zelfs na aftrek van kosten als BPM, op kenteken zetten en keuren, transport en verzekering zijn auto’s uit het buitenland vaak nog vele duizenden euro’s goedkoper. Snel verdiend toch?

Voordelig een auto kopen

Uiteraard is de prijs van een auto een belangrijke factor in de keus om wel of niet te gaan kopen in het buitenland. Toch zijn er meer factoren die het importeren van auto’s aantrekkelijk maken. De factor “aanbod” is minstens zo belangrijk. Kijken we naar het aanbod van met name jong gebruikte auto’s of auto’s uit het zogenaamde hogere segment, dan kunnen we niet anders concluderen dan dat het aanbod hier beperkt is. In met name Duitsland is dit wel even anders. Hier heb je juist een enorme keus met betrekking tot dit soort auto’s en als de prijs dan ook nog eens veel lager ligt, dan is de keus in feite niet meer zo heel erg moeilijk. Zie je hier tegenop? Weet dan dat je alles op dit gebied ook uit kunt besteden aan hierin gespecialiseerde bedrijven zoals EasyImport.nl. Ja……en zelfs dan is het nog steeds de moeite waard!