Wat vind jij van de Jaguar F-Pace? Ben je aan het twijfelen en wil je graag wat meer informatie? Wij sommen de technische snufjes even op in dit artikel!

SUV

De Jaguar F-pace is de eerste SUV van Jaguar. Met een verkoop die in 2016 startte, was het in 2017 al de wereldauto van het jaar. Tijdens de productie van de Jaguar F-pace wordt een volledig nieuw subframe gebruikt. Dit frame wordt gemonteerd via een multi-link ophangsysteem. Het Jaguar Integral Link systeem is duurder dan een standaardsysteem, maar het zorgt wel voor een betere rijkwaliteit, betere prestaties en een fijner rijgemak. 

Lichtgewicht

Naast het nieuwe systeem is de carrosserie van de Jaguar F-pace voor tachtig procent gemaakt van aluminium, waardoor er veel gewicht wordt bespaard. Er wordt zelfs nog meer gewicht bespaard doordat de achterkant van de wagen voornamelijk uit composiet en magnesium bestaat. Nog een ander voordeel van deze wagen is dat hij is voorzien van elektrische stuurbekrachtiging. 

Technische snufjes

Tegenwoordig zien we bijna geen wagens meer zonder een scherm. Je kunt er routes mee bepalen, muziek opzetten, bellen, en nog veel meer andere dingen. Ook de Jaguar F-pace is voorzien van een touchscreen. Andere technische snufjes waarover de wagen beschikt zijn bijvoorbeeld een wifi-hotspot en een activity key. Deze polsband werkt hetzelfde als de hoofdsleutel. Door middel van de wifi-hotspot kun je de auto bijvoorbeeld van tevoren opwarmen of openen. 

Modellen en prijzen

Zoals meer Jaguars, wordt de Jaguar F-pace standaard uitgerust met de 2.0 turbodieselmotor of 2.0 turbobenzinemotor. Voor elk van deze motoren zijn er de Prestige, Portfolio en R-Sport variant. De prijzen van deze wagens variëren bij Jaguar Hasselt. Je kunt beslissen om een nieuwe wagen aan te schaffen, maar je kunt ook per maand betalen. 

Daarnaast zijn er verschillende opties bij JLR Cars. Je kunt een nieuwe wagen aanschaffen, maar ook voor een demo of tweedehands variant gaan. De wagen is nog als nieuw, maar je betaalt er een stuk minder voor! Je kunt online gemakkelijk zien wat het bouwjaar van de wagen is, of het benzine of diesel is en dat ze natuurlijk automaat zijn. Daarnaast zijn er van elke wagen foto’s te zien, maar kun je de wagen ook komen bekijken in een van de showrooms. 

Ander aanbod

Bij Jaguar Hasselt kun je niet alleen terecht voor bovengenoemd model. Ook Land Rovers zijn er genoeg in het aanbod. Voor de Land Rovers geldt hetzelfde als voor de Jaguar: je kunt een nieuwe wagen aanschaffen, maar ook per maand betalen of een occasion of demo variant aanschaffen.