Als jij van motorrijden houdt of droomt, dan weet je ongetwijfeld wat het belang is van goede motorkleding. Het is niet verstandig om de motor op te stappen voor een ritje zonder dat je daar aandacht aan hebt besteed. De kleding is niet alleen bedoeld om je warm te houden, maar ook om je te beschermen. Naast dat je stijlvol de weg op wilt, is het daarbij ook gewoon verplicht. Sinds 2011 moet iedere motorrijder een helm, een lange broek en een jas met lange mouwen dragen. Handschoenen en schoenen die je enkels beschermen zijn daarbij ook zeker aan te raden. Hier lees je meer over de beschermende motorkleding waarmee iedere motorrijder veilig en volgens de regels de weg op kan.

Nieuwe motorkleding begint met een jas

De meeste mensen die motorkleding nodig hebben beginnen met het aanschaffen van een goede motorjas. En deze pas je aan op wat je precies met je motor wilt gaan doen. Heb je een lichte motor en wil je die graag gebruiken voor korte ritjes in de stad of voor af en toe een plezierritje door Nederland, dan heb je een andere jas nodig dan wanneer je wilt gaan racen of regelmatig met je motor de snelweg op gaat. De seizoenen spelen ook een rol. Het is geen slecht idee om je hier goed over in te lichten en een medewerker bij de kledingwinkel om advies te vragen. Een goede jas is van groot belang voor comfort en veiligheid.

Een bijpassende broek

Vervolgens is het tijd om een goede broek aan te schaffen. Er zijn vaak broeken die een set vormen met de jas die je hebt uitgezocht. Dan heb je motorkleding die perfect bij elkaar aansluit. Dat hoeft natuurlijk niet en je kunt ook twee aparte kledingstukken aanschaffen. Ga je racen, dan is een motorpak misschien een goed idee voor je. En zorg ervoor dat je een wat dunnere of kortere broek aanschaft voor de zomer dan voor de winter.

Je voeten en enkels beschermen

Een ander onderdeel van je motorkleding zijn schoenen of laarzen. Deze verstevigen je hiel, enkel en tenen. Laarzen zijn beter geschikt voor winter en slecht weer. Mensen die vaak de motor op gaan en ervan houden om snel te rijden kiezen vaak ook voor laarzen. Ze houden je voeten warm, geven ze ondersteuning waar nodig en beschermen ook deze gedeeltes van je lichaam.

Wat heb je nog meer nodig?

Behalve een goede jas, broek en schoeisel is je outfit natuurlijk niet compleet zonder goede helm en een paar warme handschoenen. Behalve dat kun je investeren in een motorsjaal, een helmmuts of andere onderkleding voor in de winter. 

Het belang van kwaliteit

Beschermende motorkleding is verplicht en daarom is kwaliteit ook erg belangrijk. Kies altijd producten van slijtvast materiaal en voorzien van een CE-keuring. Dan weet je zeker dat je goed beschermd de motor op gaat en dat de motorkleding is getest. Zo geniet je optimaal van alle vrijheid waar motorrijders zo gek op zijn.